Nuvarande Projekt

Skogsmulle, knytte och knopp

Krukans personal går utbildning i Skogsmulle hos Friluftsfrämjandet. Vi har implementerat Skogsmulle för barnen 4-6 år vilket har varit mycket lyckat och fortsätter under läsåret 2023-2024 att implementera även Skogsknytte 3-4 år och Skogsknopp 1-2 år.

I Skogsknopp (1-2 år) får barnen:

Lära känna naturen, leka och ha roligt tillsammans med andra barn, uppleva och upptäcka i sin egen takt, utforska naturen med hela kroppen och alla sinnen, samt vana att vara ute under flera av årets årstider.

I Skogsknytte (3-4 år) får barnen:

Lära känna naturen, leka och ha roligt tillsammans med andra barn, uppleva och upptäcka naturen i sin egen takt, utforska naturen med hela kroppen och alla sinnen , vidga sina begrepp genom upplevelser i naturen, få öva empati för naturen och allt som lever i den, samt vana att vara ute och röra på sig året runt.

I Skogsmulle (4-6 år) får barnen: 

Lära känna naturen, leka och ha roligt tillsammans med andra barn, börja visa hänsyn till naturen och allemansrätten, lära sig om växter och djur , känna på samarbete och gemenskap, packa och sköta sin egen ryggsäck, träffa Skogsmulle, samt trivas i naturen i alla väder året runt.

Källa: friluftsframjandet.se

Tema Rymden läsåret 2023-2024

Läsårets tema handlar om rymden. Syftet med temat är att öka barnens kunskaper om rymden och dess universum. Då vi uppmärksammat ett intresse för faktakunskap och barnen visat på intresse i leken kring rymden ser vi detta val av tema som intressant. Utgångspunkten i temat är alltid barnens tankar kring ämnet där vi ser en kunskapstörst hos barnen samt att de vill utforska något nytt, delvis okänt för att det ska vara intressant.

Till höstterminens start kommer vi att ha en inledande samling med barnen där vi introducerar "Tema Rymden". Syftet med det är att samla in barnens förkunskaper samt vad barnen vill veta mer om.

Vad vet ni om rymden?

Vilka planeter känner ni till?

Varför lyser månen?

Hur gör vi för att ta reda på saker om rymden?

Skulle du vilja resa till rymden – och var i rymden, i så fall?

Det prioriterade målområdet och förväntade resultatet av vårt tema är att barnen lär sig mer om rymden, får veta mer om hur rymden ser ut samt utvecklat ett intresse och nyfikenhet för ämnet. På varierande sätt synliggör vi naturvetenskaper i de olika aktiviteter vi gör tillsammans. Barnen är delaktiga i undervisningen genom olika lekfyllda moment.