Välkommen till krukan

Vi har en styrelse med fem medlemmar – ordförande, ekonomi, barnrekrytering, information och suppleant. Förskolechefen ingår även i styrelsen, vilket innebär ett mandat vid omröstningar. 
Varje år i maj, på föreningsstämman, utses en ny styrelse

Alla familjer deltar i någon arbetsgrupp:
IT, Soprum, Samkväm, Fixargrupp, Städgrupp. 

Som förälder på Krukan kan även få arbeta i barngruppen vid behov. 

logga in

Här kan du som redan är förälder på Krukan logga in. 
Rutiner
Blogg
Stadgar

Ställ ditt barn i kö

Vill du ställa ditt barn i kö?
Barnrekryteringen barn@krukan.se

inskolning

Vi använder oss av föräldraaktiv inskolning. Du som förälder är med i tre dagar och deltar i verksamheten tillsammans med ditt barn. Metoden innebär att barnet under den korta inskolningen inte behöver oroa sig för att bli lämnat utan i lugn och ro kan vänja sig vid förskolans rutiner och miljö. 

Vi främjar en trygg relation till dig och ditt barn genom:

  • Tydlighet – Under inskolningen tar du själv hand om barnet, byter blöjor, klär på osv.
  • Oforcerat – Personalen finns i närheten och tar kontakt med barnet då tillfälle ges. Pedagogen tar aldrig barnet från föräldern. 
  • Acceptans – Var tillsammans med oss så mycket att ditt barn accepterar och känner sig trygg med oss. 


När det är dags att lämna är korta tydliga avsked bäst. Välj den rutin som känns bäst för er - pussar, vinkar, kramar – och dra inte ut på det. Om det känns svårt är det bättre att du ringer efter en stund och hör efter hur det går. Smit aldrig. 

Den första veckan efter inskolningen är det viktigt att ni finns tillgängliga inom någon halvtimme ifall barnet inte är redo att bli lämnad. Kortare dagar är också önskvärt. Efter två veckor är tanken att inskolningen ska vara klar, men detta är högst individuellt.