Baconpasta
 

- Snälla Cicci, kan du ge mina föräldrar receptet på Baconpastan? 
Frågan har kommit upp många gånger genom åren och jag har lovat gång på gång, men det har aldrig blivit av. Men nu så:

Bacon eller sojabacon. 
Olivolja
Vitlök
Broccoli - frysta buketter funkar utmärkt
Parmesanost eller liknande
Kapris
Svarta oliver utan kärnor
Pasta

Knaperstek Bacon. Fräs vitlök i olja i en stor kastrull. Koka broccolin för sig, häll av i durkslag och tillsätt i vitlöksoljan. Blanda i riven ost, kapris och oliver. Koka pastan och blanda ihop alltihop. 

Jag har dessvärre inga mått att ge er, gör på en höft och smaka av. 
 

fredagsmys

Äntligen är det dags för släpp av Krukans blogg. Vi hoppas och tror att ni kommer få mer och tätare information och uppdateringar om era barns kommande göranden samt redan utförda spännande och lärorika roligheter.
Vårt allra första inlägg kommer bestå av ett fotogalleri där ni i bildläsningsform får ta del av allt från odlingsprojektets fortsatta tillväxt till omhändertagandet av vår nykläckta Triceratops.
Vi har såklart hunnit med massor av andra kluriga, roliga, nyttiga och alldagliga mysigheter.

På tisdag bär det av till Naturhistoriska Riksmusseet för de som inte var med vid förra besöket, övriga barn åker till Rålambshovsparken. För alla Krukanbarn denna dag gäller lämning senast 9.15 Vi tar med frukosten så aktiviteten får ta den tid i anspråk den kräver.
Vi erbjuder föräldrasamtals tider fr.o.m. nästa vecka. Samtalen är frivilliga och tar ca 30 min. Då det gäller våra blivande skolbarn ser vi gärna att ni verkligen försöker ta er tid till ett samtal då upplägget är att era barn leder tio minuter av samtalet själva (bra träning inför utvecklingssamtalen i skolan) Prata med pedagogerna och bestäm tider. Se gärna till att minst ett ombyte kläder (innekläder) finns att tillgå på Krukan. Våren är vattenlekens och geggamojans tid. 
Trevlig Helg från oss alla till er alla.

FREDAG

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

  • Liza » FREDAG:  ”Kollar funktionen”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-